Een Wens Dichtbij

Een Wens Dichtbij

De Stichting Lopen Tegen Kanker is initiatiefnemer van het wensenfonds “Een Wens Dichtbij”. Door wensen in vervulling te laten gaan hopen wij een positief effect te hebben op mensen die direct of indirect getroffen zijn door kanker.

Hoe veel?

Om wensen via het wensenfonds “Een Wens Dichtbij “op te kunnen vervullen, reserveren we ieder jaar een bedrag. Dit is afhankelijk van de opbrengsten en andere goede doelen in dat jaar.

Voor wie?

Iedereen die een persoon of gezin kent dat getroffen is door de ziekte kanker kan een wens indienen voor dat gezin. De samenstelling van het gezin speelt geen rol nog de aard of stadium van de patiënt.

 

Voorbeelden van mensen die een wens in kunnen dienen:

 • De getroffen persoon zelf
 • De ouders of verzorgers van het kind
 • Echtgenoot/partner
 • Familieleden
 • Vrienden
 • Leerkrachten/werkgever/collega’s
 • Huisarts

Waar moet een wens aan voldoen?

 1. De wens moet financieel onderbouwd zijn. Dat houdt in dat er een reële kostenbegroting overlegd dient te worden.
 2. De uitvoerbaarheid van de wens moet binnen het vermogen van de Stichting Lopen Tegen Kanker liggen. Dit beoordeelt de Stichting Lopen Tegen Kanker zelf.
 3. De wens moet betrekking hebben op iemand die getroffen is door kanker en/of direct betrokkene bij deze persoon.
 4. Er moet sprake zijn van een directe of indirecte relatie met de omgeving Teylingen, Leiden, Bollenstreek.

Spelregels

 1. De wens kan maar 1 x per gezin ingediend worden.
 2. Het toegezegde bedrag mag alleen gebruikt worden voor de realisatie van de wens.
 3. De Stichting Lopen tegen Kanker houdt zich het recht voor om een ingediende wens niet te honoreren als de wens niet in lijn is met onze visie en kernwaarden. De stichting is daar over geen uitleg verschuldigd.
 4. Komt het bedrag voor het realiseren van de wens hoger uit dan het toegezegde bedrag op basis van de begroting dan zijn deze kosten voor de aanvrager en niet te verhalen op de Stichting Lopen Tegen Kanker.
 5. De Stichting Lopen Tegen Kanker zal tot betaling overgaan op basis van ingediende facturen en/of kassabonnen. De stichting zal in overleg met de aanvrager de routing van betaling bepalen.
 6. De Stichting Lopen tegen Kanker ontvangt graag een paar foto’s en een korte omschrijving van de gerealiseerde wens. Deze informatie kan worden gebruikt voor de terugkoppeling voor media- doeleinden om zo aandacht voor de Stichting te vragen. Dit gebeurt in overleg met de aanvrager/ deelnemer. Uiteraard realiseren wij ons dat foto’s niet altijd mogelijk zijn. Een schriftelijke terugkoppeling volstaat dan ook.
 7. De Stichting Lopen Tegen Kanker stelt geld ter beschikking maar organiseert de wens niet. Realisatie van de wens wordt gedaan door degene die de wens aanmeldt en/ of dit coördineert.

Hoe kenbaar maken

U kunt uw wens kenbaar maken bij een van de bestuursleden of indienen via info@lopentegenkanker.nl. Wensen die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, zullen niet in behandeling worden genomen. Om teleurstellingen te voorkomen raden wij aan om de spelregels goed door te lezen, alvorens een wens in te dienen.

Gerealiseerde wensen

Nog nooit zo gelachen….

Vanuit ons wensen fonds hebben we een wens vervult voor een 31-jarige terminale jonge vrouw. Deze vrouw haar levensverwachting is nog erg kort en haar tijd die haar nog rest wil ze nog het maximale uit haar leven halen. Echter haar fysieke gestel gaat snel achteruit. Toen de aanvraag van haar vriendin binnen kwam hebben we geen minuut geaarzeld en in kaart gebracht wat ze graag nog zou willen. Haar antwoord was kort en krachtig: als het maar leuk is en waar ik bij kan lachen, samen met mijn man, ouders, broer, zus en aanhang.

Op zoek dus naar een leuke ontspannende avond waar veel gelachen in wordt. Dus rondje theaters rond gebeld en Theater de Meerse had op korte termijn en plek en een komische Klucht op het programma staan. Theater de Meerse bood aan om kosteloos de bijbehorende hapjes en de drankjes te verzorgen en de hele avond een gastvrouw tot de beschikking te stellen. Na afloop een meet-and-greet met de cast. Wij hopen dat door het meemaken van deze voorstelling we een beetje licht in deze onzeker tijden hebben kunnen verzorgen en dat ze even een “zorgeloze”avond hebben mogen beleven.

Wij bedanken Theater De Meerse voor hun medewerking!

Soldaat van Oranje

Vanuit ons wensenfonds weer een wens in vervulling kunnen brengen. Jonneke is helaas ongeneeslijk ziek en wilde graag nog met haar gezin een leuke avond doorbrengen. Na eerst thuis te zijn opgehaald door een luxe Limo bus van Taxi Brouwer uit Noordwijk, vervolgde zich de weg naar de Theaterhangaar te Valkenburg. Na een uitgebreid diner, volgde de voorstelling, waar de beste plekken waren geregeld. Getuigend een kaartje naar onze stichting, is er enorm genoten!

Dank gaat uit naar de organisatie van Soldaat van Oranje en Taxi Brouwer uit Noordwijk.

Hein & Desiree

Dankzij het Wensenfonds van de Stichting Lopen Tegen Kanker is er aan Hein & Desiree van Es een relax weekend aangeboden. Hein & Desiree, die vorig jaar hun zoontje Andy aan kanker hebben verloren, hebben zich ruimschoots ingezet om geld op te halen voor de stichting VONK, welke zich richt op onderzoek naar kinderkanker. Om nu ook wat tijd voor zich zelf te hebben en lekker te kunnen ontspannen, hebben 4 vriendinnen samen met ons geregeld dat Hein & Desiree lekker zijn gaan eten bij Las Palmas van Herman den Blijker en daarna konden overnachten in een Superior Room op het SS Rotterdam.

Wendy

Bij Wendy Smit werd op 29 maart 2011 kanker geconstateerd. Ze was toen 4 en kreeg pijn in haar benen. Deze pijn bleek niet van het zwemmen te komen. Wendy had acute leukemie, een vorm van bloedkanker, waarbij het beenmerg onvoldoende goede witte bloedcellen aanmaakt. Hierdoor neemt de weerstand af en kwaadaardige leukemie cellen kunnen de plaats innemen van normale bloedcellen. Zij, haar broer en haar ouders stapten in een ’trein’, die tot op de dag van vandaag nog doordendert. Wendy heeft wel 70 chemokuren ondergaan, kreeg nier- en darmcomplicaties en werd bestraald op haar middenrif. In september 2011 kreeg ze een stamcel transplantatie. Ze lag een maand in een plastic tent in een quarantainekamer. Op 12 oktober, haar moeders verjaardag, ging de tent weer open. Het was het mooiste cadeau dat moeder Bianca zich toen kon wensen! Omdat ze nul afweer had liep Wendy nog maanden met een mondkapje en kon ze eind februari haar leven weer gaan oppakken. Gelukkig deden de stamcellen (van een anonieme donor) wat ze moesten doen en is Wendy weer bijna de oude. Nu wordt ze nog iedere maand gecontroleerd. Het blijft spannend, maar het gaat goed. Wendy is een held, een meisje dat blijft stralen. Vlinders zijn haar lievelingsdieren. Daarom had ze haar quarantaine tent helemaal behangen met vlinders. Van vrienden had ze gehoord dat in Dierenpark Emmen de mooiste vlinders vliegen. Haar wens was daar eens naartoe te gaan. “Een Wens Dichtbij” heeft er voor gezorgd dat zij op 5 augustus naar Emmen vertrokken met het hele gezin. Uiteraard werd de dag afgesloten met een Happy Meal bij McDonalds. Het was een fantastische dag voor haar en voor de hele familie. Wendy pakt het leven weer op. Met een klein rugzakje gaat ze straks naar groep 3 van de Waaier. Haar ouders hebben een zware tijd gehad en eigenlijk is dat nog zo. Wendy’s ziekte, de overname van bakkerij Akerboom, verhuizing naar Warmond en wat al niet meer. Tijd voor jezelf is er dan eigenlijk niet. Margriet de Groot van Sauna Warmond hoorde haar verhaal van ons en aarzelde geen moment. Zij schreef een cheque uit voor een volledig verzorgde dag in haar prachtige sauna. Een geweldig gebaar, dat nog maar eens aantoont dat onze stichting meer is dan een bestuur en een loop-event. Precies een jaar na de spannende transplantatie wordt het voor David en Bianca tijd voor ontspanning en voor elkaar. Top dat we dit samen mogelijk mochten maken!