Klik hier voor een impressie van onze 5e Loop tegen Kanker.

Laatste Nieuws
  • vrijdag 28 september 2018 Lopen tegen Kanker is de kernactiviteit van de Stichting Lopen Tegen Kanker. Ieder jaar op de eerste of tweede zondag van oktober zijn er: een wandeltocht van 8 a 10 km een wandeltocht van 18 a 20 km een gezinsloop van 2 km 2 recreatielopen met elektronische tijdswaarneming van 5km en 10km. De start is in Warmond. De afgelopen jaren heeft de 10km de kernen van Sassenheim en Voorhout aangedaan. In 2018 zal de loop plaatsvinden op zondag 7 oktober. Centrale plek van de Loop is Sporthal de Geest, De Geestlaan 27 te Warmond. Inschrijven voor de 8e Loop tegen Kanker kunt u hier doen. Lees meer
  • donderdag 17 mei 2018 WIJ GAAN DOOR! Door een tekort aan bestuursleden deden wij vorig jaar een oproep voor extra handen. Zonder extra mensen kwam het voortbestaan van ons evenement in gevaar. Het leek erop dat vorig jaar de laatste editie zou zijn. Verheugd zijn wij om te melden dat er tijdens deze laatste editie zich spontaan 5 mensen hebben aangemeld! Wij kunnen en gaan dus door! In een later stadium zullen wij deze enthousiaste, gedreven mensen aan jullie voorstellen. Noteer hem dus alvast maar in de agenda: ZONDAG 7 OKTOBER 2018, LOPEN TEGEN KANKER, EDITIE 8 Lees meer
  • zaterdag 29 april 2017 U kunt zich weer inschrijven voor de 7e Loop Tegen Kanker op zondag 8 oktober 2017. Lees meer
  • donderdag 22 september 2016 Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Stichting Haarwensen geeft kinderen keuze een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken. Om een pruik voor meisjes te kunnen maken moet het haar tenminste 30 cm lang zijn. Lees meer
Meer nieuws
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief:
Design by Ron Driessen

Laatste nieuws

Lopen tegen NET kanker

27.08.2013

Met relatief weinig middelen grote verschillen maken is zo ongeveer het handelsmerk van onze stichting geworden. Mede daarom, en omdat het zo'n goed initiatief is, is de Stichting-NET-Groep ons hoofddoel voor de Loop op 6 oktober.

Neuro-Endocriene-Tumoren (kwaadaardige vorm van kanker vanuit het hormonale systeem met uitzaaien naar verschillende organen) zijn relatief zeldzaam en worden vaak niet herkend door artsen en poli’s. Hierdoor kunnen patiënten jaren met onverklaarbare klachten, zoals aanhoudende buikklachten rondlopen. Doordat de NET-diagnose niet gesteld wordt zitten de patiënten te vaak in het ‘stel je niet aan hoekje’ en worden de klachten zelfs als psychisch afgedaan.

Zeldzaam zijn mag wat ons betreft niet gelijk staan aan onderbelichten. Daar waar de grote kanker fondsen gaan voor de grote kankersoorten (borst, longen etc.) gaan wij voor een doel waar wij een significante bijdrage kunnen leveren en groot verschil kunnen maken. Met ‘ons’ geld wordt het maken van een voorlichtingsfilm t.b.v. oncologische poli’s mogelijk en kan de stichting NET een jaar lang haar office-kosten dekken. Voorlichting en informatie voorziening aan artsen, patiënten en poli’s is de sleutel om NET op de radar te krijgen en te bestrijden.

De zebra is geworden tot het symbool voor NET. Zoals initiatiefneemster Carmen Kleinegris van de stichting NET-groep het formuleert: "Niet ieder hoefgetrappel is van een paard", hetgeen alles zegt over het niet of te laat herkennen van NET.

Natuurlijk blijven we doorgaan met het wensenfonds en onze support aan de hospices, inloophuizen en andere initiatieven in onze omgeving.
Terug naar overzicht