Klik hier voor een impressie van onze 5e Loop tegen Kanker.

Laatste Nieuws
  • vrijdag 28 september 2018 Lopen tegen Kanker is de kernactiviteit van de Stichting Lopen Tegen Kanker. Ieder jaar op de eerste of tweede zondag van oktober zijn er: een wandeltocht van 8 a 10 km een wandeltocht van 18 a 20 km een gezinsloop van 2 km 2 recreatielopen met elektronische tijdswaarneming van 5km en 10km. De start is in Warmond. De afgelopen jaren heeft de 10km de kernen van Sassenheim en Voorhout aangedaan. In 2018 zal de loop plaatsvinden op zondag 7 oktober. Centrale plek van de Loop is Sporthal de Geest, De Geestlaan 27 te Warmond. Inschrijven voor de 8e Loop tegen Kanker kunt u hier doen. Lees meer
  • donderdag 17 mei 2018 WIJ GAAN DOOR! Door een tekort aan bestuursleden deden wij vorig jaar een oproep voor extra handen. Zonder extra mensen kwam het voortbestaan van ons evenement in gevaar. Het leek erop dat vorig jaar de laatste editie zou zijn. Verheugd zijn wij om te melden dat er tijdens deze laatste editie zich spontaan 5 mensen hebben aangemeld! Wij kunnen en gaan dus door! In een later stadium zullen wij deze enthousiaste, gedreven mensen aan jullie voorstellen. Noteer hem dus alvast maar in de agenda: ZONDAG 7 OKTOBER 2018, LOPEN TEGEN KANKER, EDITIE 8 Lees meer
  • zaterdag 29 april 2017 U kunt zich weer inschrijven voor de 7e Loop Tegen Kanker op zondag 8 oktober 2017. Lees meer
  • donderdag 22 september 2016 Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Stichting Haarwensen geeft kinderen keuze een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken. Om een pruik voor meisjes te kunnen maken moet het haar tenminste 30 cm lang zijn. Lees meer
Meer nieuws
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief:
Design by Ron Driessen

Laatste nieuws

Tegenkracht, stichting kanker en sport

25.12.2012

Zondag 7 oktober is het Team van Tegenkracht, stichting kanker en sport aanwezig geweest bij Lopen Tegen Kanker in Warmond. Een prachtige sportieve dag, met schitterend loopweer. Met ons hele team hebben we erg genoten van de sfeer en de goede organisatie.

Aan het eind van de loop kwamen we bijeen in de grote zaal waar de uitreiking was van de cheques aan de begunstigde goede doelen. Tegenkracht, Stichting kanker en sport mocht daar een cheque in ontvangst nemen van EUR 2.500,=. We zijn ontzettend blij met deze mooi en waardevolle bijdrage aan het Sportfonds van Tegenkracht.
 
Tegenkracht wil een positieve bijdrage leveren aan goed sportrevalidatie voor kankerpatiënten. Uiteindelijk moet sport en revalidatie een vast onderdeel van de behandelingen van kanker worden. Kwaliteit van leven staat daarbij voorop. Sport kan een heel positieve bijdrage leveren om zowel fysiek als mentaal de tijd van behandelingen door te komen en sterker te staan in het revalidatieproces.
Het Sportplan op Maat dat Tegenkracht biedt aan kankerpatiënten is een zo concreet mogelijke invulling van wat de deelnemers wíl en kán: een sportmedisch verantwoord traject op basis van de persoonlijke sportwensen.


 
Dit Sportplan op Maat kost geld, maar niet alles wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat Tegenkracht vindt dat geld geen belemmering moet zijn om verantwoord te kunnen sporten en revalideren tijdens de behandelingen of na kanker, is het Sportfonds opgericht. De donatie van Lopen Tegen Kanker maakt het voor Tegenkracht mogelijk 5 nieuwe deelnemers te helpen met een Sportplan op Maat.
Tegenkracht heeft met heel veel plezier deelgenomen aan Lopen Tegen Kanker en is blij en vereerd met de mooie donatie. Helemaal geweldig dat we er volgend jaar weer als goed doel bij mogen zijn. We kijken er nu al naar uit.
 
Namens de Stichting Tegenkracht, Bedankt!

Terug naar overzicht