Klik hier voor een impressie van onze 5e Loop tegen Kanker.

Laatste Nieuws
  • vrijdag 28 september 2018 Lopen tegen Kanker is de kernactiviteit van de Stichting Lopen Tegen Kanker. Ieder jaar op de eerste of tweede zondag van oktober zijn er: een wandeltocht van 8 a 10 km een wandeltocht van 18 a 20 km een gezinsloop van 2 km 2 recreatielopen met elektronische tijdswaarneming van 5km en 10km. De start is in Warmond. De afgelopen jaren heeft de 10km de kernen van Sassenheim en Voorhout aangedaan. In 2018 zal de loop plaatsvinden op zondag 7 oktober. Centrale plek van de Loop is Sporthal de Geest, De Geestlaan 27 te Warmond. Inschrijven voor de 8e Loop tegen Kanker kunt u hier doen. Lees meer
  • donderdag 17 mei 2018 WIJ GAAN DOOR! Door een tekort aan bestuursleden deden wij vorig jaar een oproep voor extra handen. Zonder extra mensen kwam het voortbestaan van ons evenement in gevaar. Het leek erop dat vorig jaar de laatste editie zou zijn. Verheugd zijn wij om te melden dat er tijdens deze laatste editie zich spontaan 5 mensen hebben aangemeld! Wij kunnen en gaan dus door! In een later stadium zullen wij deze enthousiaste, gedreven mensen aan jullie voorstellen. Noteer hem dus alvast maar in de agenda: ZONDAG 7 OKTOBER 2018, LOPEN TEGEN KANKER, EDITIE 8 Lees meer
  • zaterdag 29 april 2017 U kunt zich weer inschrijven voor de 7e Loop Tegen Kanker op zondag 8 oktober 2017. Lees meer
  • donderdag 22 september 2016 Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Stichting Haarwensen geeft kinderen keuze een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken. Om een pruik voor meisjes te kunnen maken moet het haar tenminste 30 cm lang zijn. Lees meer
Meer nieuws
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief:
Design by Ron Driessen

Laatste nieuws

Nieuws van Hier over de Loop

09.10.2012

Verwachte opbrengst van Loop tegen Kanker is 23.000 euro


WARMOND - De Loop tegen Kanker die afgelopen zondag georganiseerd werd door de stichting Lopen tegen Kanker is een groot succes geworden.

Bij de voorinschrijving hadden zich al 800 deelnemers gemeld, maar het mooie weer bracht nog meer mensen op de been. Nog tintelend van enthousiasme meldde initiator Corina van Diest na afloop: "Er waren meer dan 1150 deelnemers en de verwachte opbrengst zal, afgezien van de goederen die we hebben gekregen, zo rond de 23.000 euro zijn. Dat is een prachtig resultaat. Dat we dit met elkaar en voor elkaar doen, geeft een enorm goed gevoel. Ik heb veel mensen gesproken vandaag; daar komt veel emotie aan te pas: velen lopen "voor iemand anders" of zijn in gedachten bij familie of vrienden die door kanker zijn getroffen."

In sporthal de Geest is een evenementencentrum ingericht; daar kunnen de lopers zich nog inschrijven, omkleden en een startnummer halen. Daar zal later ook de prijsuitreiking plaatsvinden, die muzikaal omlijst wordt door Gijs en Friends. 's Morgens om 10 uur is het op de Warmondse Bisschopslaan al een drukte van belang. Aan de gezinsloop van 2 km doen hele gezinnen mee. Van een paar maanden oude baby in een wandelwagen tot grootouders.

Baptistengemeente Kaleb heeft de kerkdienst aangepast, waardoor de hele gemeente mee kan doen aan de wandeltocht. Hun tienerclub Gajus doet mee met de gezinsloop. Tim komt als eerste weer terug bij de finish en vertelt waarom hij mee wilde doen: "De hele kerk doet mee, dus ik ook. Of ik een prijs krijg? Nee hoor, dat is niet nodig. We hebben geld ingezameld voor het goede doel."

Na de gezinsloop start de 5km-loop die door Warmond en over Koudenhoorn zal gaan. Veel groepen hebben zich gemeld om met elkaar 'het verschil te maken'. Zo staan 'de meiden van Leiden', zes enthousiaste dames te trappelen om van start te gaan: "Met elkaar hardlopen is leuk, gezellig en gezond. We hebben intensief getraind en willen nu wel eens zien hoe het gaat. En het is prettig om meteen iets te doen voor het goede doel."

Corina van Diest: "Zonder al onze vrijwilligers hadden we dit niet kunnen organiseren. We krijgen enorm veel steun, je merkt dat het steeds meer gaat leven. Ons doel is juist de bewustwording. Deelnemers komen overal vandaan, dat is echt bijzonder. Verschillende bedrijven sponsoren de loop: een bedrijf uit Hillegom doneert een euro per deelnemer en collega’s, vriendengroepen en sportschoolbezoekers komen als groep aan de start."

Jan en Tineke staan langs de kant om de lopers aan te moedigen; zij gaan straks meedoen met de wandeltocht. Zoals bij meer mensen die vandaag aanwezig zijn, is hun familiekring in korte tijd zwaar getroffen door kanker en Tineke zegt: "Daar sta je natuurlijk bij stil, maar we gaan gewoon gezellig wandelen. Het is mooi dat er zoveel mensen mee doen." De 10 km-loop die vervolgens van start gaat, voert door de drie kernen van Teylingen en de wandelroute die uitgestippeld is door de omgeving van Warmond gaat langs een aantal mooie plekjes. Het werd dus een geslaagde dag met een mooie opbrengst.

Bron: Nieuws van hier

Terug naar overzicht